maandag 4 mei 2009

Poklonnaya Hill & The Central Museum of the Armed Forces

Poklonnaya Hill

In Moskou is een park gewijd aan de tweede wereldoorlog, Poklonnaya Hill.
Er staat een reusachtige pilaar ter herinnering voor al het leed wat zich afspeelde onder de bevolking. Zoals gebruikelijk staan de jaartallen vermeld; 1941 – 1945 ????
De jaren van agressor tellen niet mee in de herinneringen.

Naast de obelisk is een museum, het museum of the Great Patriotic War, waarin vele voorwerpen en sfeer schilderijen te bewonderen zijn. Door het park lopend kom je een openluchtmuseum met allerlei interessante voertuigen tegen.
Naast Duitse voertuigen en luchtafweer staat er ook een Japanse tank. Het Russische leger is goed vertegenwoordigd met een uitgebreid assortiment wapentuig.
Loopgraven zijn nagemaakt en er staat een heuse gepantserde trein. Vele stuks artillerie, een gigantisch spoorwegkanon en een uitgebreide luchtmacht zijn te bewonderen.

Van Jak tot Bf 109, een zeer uitgebreid museum met voertuigen. Klein wapentuig is niet aanwezig, hiervoor mag je de stad in naar het Central Museum of the Armed Forces museum. (zie foto's van park en openluchtmuseum)

(Fotoset 2) & Locatie op Kaart


The Central Museum of the Armed Forces

Een zeer uitgebreid museum met vele kostuums en handwapens, in Russische, Duitse en Japanse uitvoering. Enkele voertuigen staan in het museum, en er wordt aandacht besteed aan de duikboot oorlog, die ook door Rusland gevoerd werd.
Let wel op; om te kunnen fotograferen in het museum moet je iets betalen, dit is vrij gebruikelijk in Rusland.
De beroemde Russische vlag uit Berlijn (zie foto) op de Rijkskanselarij, en de gevallen Duitse adelaar zijn in het museum te zien.

Een IS-2 (Josef Stalin) naast een KV-2


Op de achterplaats wemelt het van de voertuigen, van vliegtuig tot pantservoertuig, bepantserde auto’s en een pantsertrein.
Een heerlijk museum waar het communisme nog te proeven is. (link naar museum)1 opmerking: