zondag 1 juni 2008

Houffalize - Hoe het begon

Met een stel vrienden een leuke wandeltocht lang de
Ourthe gepland, tussen Houffalize en La Roche-en Ardennes.
Bij aankomst in Houffalize stuiten we direct op een Panther, mooi meegenomen. Zie foto's

Je kan er aan zitten en opklimmen, hier en daar in gluren, en Panthers zijn altijd “stoere” tanks om te zien.

Een bonus dus. De camping opgezocht en heerlijk gewandeld, veel lol met de jongens gehad. Op de zondag naar La Roche-en Ardennes. Koffie en ontbijt. En een Sherman op het marktpleintje, nog een bonus. Hij is hier en daar kapot, afgezet met gaas, hierdoor kan je iets van het interieur meekrijgen.

In de verte zien we een M10 tank destroyer staan. Van afstand maken we een foto, helaas zoeken we hem niet op. Al lopen het dorp in, we zijn onderweg naar een ruïne van een kasteel lopen we tegen Musée de la Bataille des Ardennes, een WWII museum aan. Het geluk is aan onze zijde. Een paar voertuigen, een flinke collectie handwapens, diorama’s en bij de uitgang een Ketttenrad. Een echte aanrader.


Sd.Kfz 2 Kettenrad (US army heeft deze gebruikt volgens opschrift)Helaas hebben we de M10 niet meer op kunnen zoeken. Deze "hike"is het begin geweest om trips te maken naar WWII objecten en uiteindelijk om deze site te starten.

Dit weekend met zoveel verassing is de oorsprong geweest dit soort trips in te plannen en als "hobby historicus" aan het werk te gaan..

Bekijk alle foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten