zondag 2 mei 2010

Wings and Wheels 2009 t/m 2011 - Vliegveld Ursel, België

Volkswagen Schwimmwagen op Ursel
"Wings & Wheels" in België is een interessante combinatie van military history show met diverse voertuigen en vliegtuigen (in mindere mate) en een militariabeurs.

Ook al ligt de nadruk er niet specifiek op de tweede wereldoorlog, toch is er een enorm groot aanbod van voorwerpen, kleding en spullen uit deze periode te vinden op de ongeveer 400 stands tellende fair. Voor verzamelaars en liefhebbers zeker een aanrader om eens heerlijk te speuren. De sfeer is over het algemeen gemoedelijk en alles gaat vanaf een uur of tien 's ochtends al gepaard met een biertje (!?) in de hand. Ook voor de rest van het gezin is er genoeg te zien en te doen.

Zoals op elke beurs is het een verschrikkelijke overvloed aan spullen in de chaotische stands. Oude, nieuwe en replica voorwerpen liggen vaak door elkaar heen en je moet dan ook als verzamelaar goed je huiswerk gedaan hebben voordat je iets koopt. Niet elke standhouder is even betrouwbaar en er is een groot verschil in prijzen voor soortgelijke items. Laat je niet gek maken en neem rustig de tijd. De meeste serieuze handelaren hebben vaak een uitgebreide website met details en zijn ook na de beurs prima te benaderen. Toch kwamen ook wij (en vooral Panz) weer met teveel spullen naar huis.

Meer informatie over "Wings & Wheels" is te vinden op: http://www.wingsandwheels.be/NLhome.html

Waar
Vliegveld Ursel
Urselseweg
BE-9910 Knesselare
België

Bekijk foto's

Wings and Wheels 2009

Wings and Wheels 2010

Route
Vliegveld Ursel is vrij makkelijk te vinden en de organisatie zorgt over het algemeen altijd voor duidelijke borden die de weg naar "Wings & Wheels" aangeven.
Hieronder de kaart van Vliegveld Ursel.


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten